Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Vyšetření pH metrii

Byl mi diagnostikován jícnový reflux. Vyšetření pH metie: vysoce patologický záznam pro překročení všech sledovaných parametrů. Dlouhé refluxní epizody jsou , jak v noci, tak ve dne, častěji vedne. Dostala jsem léky Helicid ráno večer a Ganaton. Nějakou dobu je dobře a z njakého důvodu se to opět zhorší ,jak pyroza, tak bolest žaludku říháí a někdy potrava do úst., přestože léky užívám a nedráždiv ou dietu držím. Mám zvýšenou postel pod hlavou. Má někdo podobný problém a pomohlo mu ještě něco jiného? Nějaká jiná alternativa. Do gastro chodím pravidelně, ale tam nic jiného. Je to již záležitost 10 let a dle lékařů nadosmrti. Při potížích opakované gasrtoskopie. Při poslední nalezen polip. Takže se to asi horší. Jak to alespoň trochu zlepšit. Díky M

Odpovědi na otázku

Doposud se k léčbě refluxu přistupovalo farmakologicky nebo chirurgicky. Novější trend bere v úvahu roli bránice. Ta není pouze dýchacím svalem, ale také jejím otvorem prochází jícen. Funguje tedy jako zevní jícnový svěrač. Proto jsou někteří pacienti s refluxem indikováni k rehabilitační léčbě, která může vést k úplnému vyléčení.